Brink produceert meer dan tweeduizend verschillende trekhaken en ontwikkelt per jaar zo’n tweehonderd nieuwe trekhaken. In de afgelopen jaren ontwikkelde Brink zich van een bedrijf met een sterke productiefocus naar een organisatie die de complete customer journey in huis heeft.

Brink volgt zowel in B2B als in B2C een duidelijke en sterke strategie, waarbij Weide over het online adviseert, het ontwerpt en realiseert.

Conversie: klanten aan de haak

Weide zorgt ervoor dat op de website van Brink direct de juiste prijs per product te zien is, die je kunt vinden op type auto. En zelfs op kenteken! Dat is essentieel, omdat een trekhaak en de bijbehorende kabelset per auto verschillend zijn. Om deze zoek-en-vind systematiek waar te maken is een koppeling gemaakt tussen de producten van Brink en de database van de RDW. En met de databases van de Engelse en Duitse verkeersdiensten.

Resultaat: de consument weet direct welke trekhaak en kabelset hij moet hebben. En wat die kost. Vervolgens kan hij vanaf de Brink website een afspraak maken bij een fitter ‘om de hoek’. In het bestelproces verwerkte Weide de juiste USP’s en CTA’s.

Continue optimalisaties

De prestaties van de website worden permanent gemonitord. Meten is weten en op basis daarvan voert Weide continu optimalisaties door. Op hoofdzaken en op details . Alles voor de allerbeste resultaten. Daarover houden we ook continu contact met de klant. Teamwork dat tot aansprekende prestaties leidt!

Bestelflow

De bestelflow op www.brink.eu is eenvoudig en overzichtelijk. Dat bestelt niet alleen prettig, maar geeft ook vertrouwen. Via inuïtieve stappen wordt de klant begeleid naar de juiste keuzes. Tijdens het bestelproces bouwen we de argumenten af en focussen we op gedrag. Dat werkt perfect: de counter met het aantal verkochte trekhaken op de site spreekt voor zichzelf.

Techniek

Achter deze website zit een surplus aan techniek op de grote variëtiet aan autotypes, soorten trekhaken en bijbehorende kabelsets te kunnen matchen. Weide bouwde en beheert de koppelingen om steeds de juiste producten en prijzen voor alle typen auto’s te kunnen tonen.

De systematiek wordt up-to-date gehouden door alle informatie real time in te laden vanuit de ICT-omgeving van Brink en die van derde partijen.

Responsive design

Brink wordt door online ‘zoekers’ perfect gevonden en is net zo perfect in beeld op alle devices. De site past zich aan op iedere apparaat, zoals desktop, mobiel en tablets, waaronder de iPad. Daardoor brengen bezoekers meer tijd door op de site, is het bouncepercentage lager en de belevingswaarde onveranderlijk hoog - onafhankelijk van de resolutie.

Responsive design door Weide. Technische perfectie en maximalisatie van bereik gegarandeerd.