SHR in Wageningen is het test-, advies- en kenniscentrum voor hout, houthoudende en andere biobased producten. Inclusief alles wat in combinatie hiermee wordt verwerkt. Zoals verf, lijm, hars, coatings, kitten, nagels, nieten en rubberprofielen. SHR test producten in de ontwikkelingsfase of als onderdeel van een certificeringstraject.

Opdracht: geef SHR een eigentijds gezicht, een dominante webpositie en communiceer dat SHR veel breder is dan hout alleen. Kortom: geef vorm aan een transitie naar de toekomst, die de organisatie scherp profileert.

Positionering

SHR heeft internationaal een klinkende reputatie als test-, kennis- en onder-zoekspartner en groeit in werkvelden naast hout. Die positie, tegelijk ambitie, ondersteunen en mede uitbouwen is een marsroute met veel marketing-communicatieve aspecten. Weide ontwikkelde een nieuwe identity voor SHR, onder andere bekroond door de website www.shr.nl, die intensief wordt bezocht.

Professionele teksten

Een goede websitetekst doet veel meer dan informeren en vindbaarheid vergroten. Professioneel geschreven teksten grijpen bij de kladden, vangen aandacht, overtuigen, verleiden en smeden een band.

Ze inspireren tot doorlezen en vooral: tot actie. Dankzij de juiste argumentatie en een aangename tone-of-voice, die naadloos bij SHR aansluit.

Fotografie

Weide verzorgde voor SHR foto-impressies van zowel interne als externe activiteiten. De vaak specifieke test- en laboratoriumsituaties kregen veel aandacht waar het uitlichting, compositie en beeldvoering betreft.

Resultaat is een mooie, transparante beeldtaal, die zowel opgeruimd als levendig oogt. En zo, integrerend met teksten en webdesign, een wezenlijke bijdrage aan het geheel levert.

SHR 25 jaar: een kwart eeuw vooruit kijken

In 2016 bestaat SHR 25 jaar. Zij grijpt dat aan om niet 25 jaar terug, maar 25 jaar vooruit te kijken. Weide dacht mee en realiseerde, naast de grafische aankleding van de jubileumactiviteiten, ook een site-in-site. Daarop kunnen bezoekers van het jubileumevent op 9 september zich oriënteren en inschrijven voor een ontdekkingsreis naar 2041.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrieven met het laatste nieuws rond onderzoeken, inspecties, testwerk en productontwikkelingen door SHR gaan met regelmaat naar een steeds groeiende groep ontvangers. Waardoor het bezoekersverkeer op de website verder doorgroeit.

Weide zorgt voor toegankelijkheid en aantrekkelijke vormgeving. Om zo de vaak specialistische en inhoudsvolle materie extra interessant te maken voor een brede doelgroep.

Responsive design

De site van SHR wordt door ‘zoekers’ perfect gevonden en is net zo perfect in beeld op alle devices. De site past zich aan op iedere apparaat, zoals desktop, mobiel en tablets, waaronder de iPad. Daardoor brengen bezoekers meer tijd door op de site, is het bouncepercentage lager en de belevingswaarde onveranderlijk hoog - onafhankelijk van de resolutie.

Responsive design door Weide. Technische perfectie en maximalisatie van bereik versterken elkaar.